Miyajima Island

Miyajima Island

Droom weg op Miyajima Island

Dit mooie eiland staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is zeker een bezoekje waard. Op het eiland wonen maar 2.000 inwoners en Miyajima is het enige dorpje op het hele eiland. De officiële naam van het eiland is ‘Itsukushima’ en het ligt vlakbij Hiroshima. Je vind op het eilandje nog de echte traditionele huizen en het eiland kent geen hoogbouw. Het is een prachtig groen eiland met mooie natuur en uitzichten op de binnenzee van Japan. In deze blog vertel ik wat je allemaal kan doen op het eiland.

Wanneer je de veerboot afstapt de pier op wandel je direct naar rechts richting de bekende tori. Je kunt kiezen om langs het water te blijven lopen of je neemt de route door Omotesando Shopping Arcade. De naam verraad het al, hier vind je de enige “winkelstraat” van het dorp. Je komt er vooral veel toeristenwinkeltjes en een paar restaurantjes tegen. Op het eiland kom je de bekende koekjes tegen, ze heten Momiji Manjyu, en ze worden vers gebakken. De koekjes smaken naar een soort wafel en hebben verschillende vullingen waaruit je kunt kiezen, van zoete bonen tot chocola. Het is leuk om de verschillende smaken te proberen en om te kijken hoe ze de koekjes maken.

Itsukushima shrine

Wanneer je Omotesando street helemaal afloopt kom je vanzelf uit bij de Torri in de zee en de Itsukushima shrine. Dit heiligdom staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. De shrine staat helemaal in de zee, alleen bij laagwater komt het droog te staan en kan je naar de tempel en de torri poort toe lopen. Deze shrine wordt door de meeste toeristen bezocht en het kan er dan ook erg druk zijn. Wij bezochten de tempel eind van de middag rond 17:00 uur, het was er toen niet zo druk meer en we konden mooie foto’s schieten. De Torri poort hoort ook bij dit heiligdom en is 16,8 meter hoog en weegt 60 ton. Wij genoten van de zonsondergang die achter de bergen zakte en recht op de Torri scheen.

Let op: Vanaf juni 2019 wordt de Torri poort gerestaureerd en staat hij in de steigers.

Heilige herten

Op het eiland lopen veel “tamme” herten rond, welke door de Japanners als heilig worden gezien. Het is uitkijken geblazen want er zijn ook een paar brutale herten die jou eten of zelfs reisgids proberen af te pakken. Stiekem moesten wij wel lachen om een brutaal hert welke een tas van een toerist te pakken kreeg en de inhoud ging opeten.

Momiji-dani-koen Park

Dit is een mooi park welke op de heuvel acht de bekende Itsukushima shrine ligt. Het is leuk om hier een korte wandeling te maken. Je komt er door het wandelpad vanaf de Daisho-In te volgen. Let op dat je niet het verkeerde wandelpad kiest, dan ga je namelijk de berg Mt. Misen op.

Daisho-in Tempel

De leukste tempel op het eiland vond ik de Daisho-in Tempel. Deze tempel vind je op ongeveer 5 minuten lopen vanaf de Itsukushima shrine. De Daisho-in Tempel is een boeddhistische tempel en je komt er honderden Rakan beeldjes tegen met allemaal gekleurde mutsjes. De tempel ligt verscholen tussen de groene bossen en mos tuinen, we kwamen zelfs krabben tegen in een boom! De paden en trappen kronkelen tussendoor de verschillende gebouwen. Naast de Daisho-In staat ook nog een pagode met vijf verdiepingen. Het is in deze tempel veel rustiger dan de Itsukushima shrine, wat ik eigenlijk niet begrijp want ik vond de Daisho-In tempel vele malen mooier.

Neem de kabelbaan naar de top van Mt. Misen

Vanaf de berg Mt. Misen heb je een prachtig uitzicht over Miyajima en de binnenzee van Japan. Je kan kiezen om naar boven te wandelen of je neemt de kabelbaan naar de top. Wij kozen er voor om de kabelbaan naar de top te nemen en naar beneden te wandelen. Wat ben ik blij dat we er niet voor kozen om naar boven te hiken, het pad was behoorlijk steil en op onze wandeltocht naar beneden kwamen we diverse verhitte wandelaars tegen op hun weg naar boven.

Er zijn drie wandelroutes vanaf de top van Mount Misen: het Omoto pad, het Daisho-In pad en het Momijidani pad. Wij volgden het Daiso-In pad want dit zou de minst moeilijke route zijn en je hebt de mooiste uitzichten. We zijn in een klein uur naar beneden gewandeld. Wanneer je met jonge kinderen op reis bent, adviseer ik je om de kabelbaan ook weer terug naar beneden te nemen. Wij vonden het namelijk best een pittige wandeling (zelfs naar beneden)!

Ugutsu Nature Walking Pad

Wij hebben nog een wandeling gemaakt over het Ugutsu Nature Walking Pad. Je loopt vooral op het asfalt want echt een apart wandelpad is er niet te vinden. Toch vonden we dit een leuke korte wandeling. In het vroege voorjaar staan hier veel kersenbomen in bloei. Wij kwamen onderweg diverse hertjes tegen waaronder zelfs een mama met jong. Terug richting de pier (of je hotel) loop je door het dorp en wordt je vriendelijke begroet door de bewoners.

Waar overnachten?

Op het eiland zijn maar enkele guesthouses en hotels. Je moet er dus op tijd bij zijn om hier een nachtje te blijven slapen. Zelf sliepen we in guesthouse Mikuniya. Je slaapt hier relatief goedkoop en hebt een zeer ruime kamer in Japanse stijl. De bedden moet je zelf opmaken, je slaapt op een zogenaamde futon. Het uitzicht vanaf je kamer is super mooi, je kijkt zo over de tuin, zee en in de verte de bergen. De gastheer was zeer vriendelijk en je kan lekker je eigen ontbijtje maken in de gezamenlijke keuken.

Ons uitzicht vanaf onze kamer in guesthouse Mikuniya

Mijn ervaring

Voordat we naar Japan gingen twijfelde ik of we wel naar Miyajima moesten afreizen. Ik had een aantal wisselende reviews gelezen en dat het erg toeristisch was. In zekere zin klopt dat, het is vooral in de winkelstraat en rondde Itsukushima shrine erg druk met toeristen en schoolkinderen die een dagje op bezoek komen. Kijk je echter verder dan deze twee bezienswaardigheden, dan valt het enorm mee. Vanaf de top van Mt. Misen hadden we een geweldig uitzicht wat ik niet had willen missen. Ook vond ik het heerlijk om de Daisho-In te verkennen. Ik raad je wel aan om 1 nacht op het eiland te blijven, in de avond wordt het rustiger op het eiland en je kan de volgende ochtend vroeg op pad. Na 2 dagen heb je de meeste bezienswaardigheden op het eiland wel gezien.

4.5/5
Handige websites voor jou bezoek
  • Voor de officiële website van Miyajima klik hier.
  • De website over de kabelbaan naar mt Misen vind je hier.
  • Meer informatie over de wandelpaden vind je hier.
  • Informatie over de eb en vloed tijden vind je hier.

Wil je verder lezen over Japan? Bekijk dan snel één van mijn andere blogs!